Westfield Mall of the Netherlands

In maart 2021 opende the Westfield Mall of the Netherlands haar deuren. Een gigantisch winkelcentrum, gevestigd in Leidschendam. Voor de ontwikkeling van dit winkelcentrum werd We Are Opening Doors uitgenodigd om onderdeel uit te maken van de ontwikkeling van “The Gallery”; het opvallende, nieuwe mode- en lifestyleconcept in het centrum.

De uitdaging voor deze ontwikkeling lag met name in de lay-out en uitstraling. We waren op zoek naar een alternatief voor de typische lay-out van het winkelcentrum: een uitstraling waarin individuele winkels de concurrentie met elkaar aangaan om de aandacht van het winkelpubliek te trekken. Het resultaat? Een versnipperde winkelervaring. Dat moest en kon anders.

Voor de ontwikkeling van The Gallery werkte We Are Opening Doors nauw samen met verschillende architecten. Het doel? Het creëren van een vloeiende winkelervaring, waarbij de uitstraling van de verschillende winkels elkaar versterkt en aan het geheel bijdragen.

Onze We Are Opening Doors shutters spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van zeer flexibele en speelse lay-outs. De shutters voegen een lichte en transparante esthetiek toe aan het geheel. Deze lay-outs kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende eisen, wanneer huurders in het winkelcentrum in de loop der tijd veranderen.