De perfecte oplossing om security lanes op luchthavens te sluiten

Het aantal passagiers wat door de security lanes op vliegvelden moet varieert enorm en is afhankelijk van verschillende factoren. Luchthavens streven ernaar om zoveel mogelijk security lanes aan te bieden. Daardoor voorkomen ze lange wachttijden voor passagiers op piekuren. In de praktijk wordt een groot deel van deze doorgangen niet gebruikt tijdens de daluren. Daarvoor wordt beveiliging ingezet; zij zorgne ervoor dat passagiers geen gebruik maken van gesloten security lanes.

Het vliegveld van Portugal, Aeroportos de Portugal, vroeg ons een flexibele en praktische oplossing te bedenken met behulp van onze shutters. Op die manier kan het personeel snel en veilig reageren op variaties in de passagiersstroom, en binnen een handomdraai security lanes sluiten.

Onze unieke oplossing bestaat uit een op maat gemaakte set shutters. Deze shutters zijn bevestigd aan een systeem, gemonteerd aan de plafonds. Dit systeem loopt door alle security lanes heen. Dankzij dit innovatieve systeem kunnen de shutters voor iedere doorgang afzonderlijk worden geopend en gesloten. Ze zijn zo ontworpen dat ze nauw aansluiten bij de contouren van de lichaams- en bagagescanners en doorvoertafels. Daardoor ontstaat een veilige en doeltreffende afsluiting van de security lanes.

Aeroportos de Portugal heeft deze oplossing omarmd en ziet de gewenste resultaten: er is een aanzienlijke daling van het aantal valse alarmmeldingen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de beveiligingsclassificatie van het vliegveld geüpgraded is. En niet in de laatste plaats: er is bespaard personeelskosten!